KONYA / KARAPINAR - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Okulumuz Tarafından Salgın hastalıklar (COVID-19 vb.) kapsamında alınacak önlemler

Okulumuz tarafından COVID-19'a karşı tüm fiziki alanları ve ilgili tüm tarafları kapsayan risk değerlendirmesi yapılmış olup, yapılan bu risk değerlendirmesi sonuçlarına göre kurumumuzca hayata geçirilecek önlemler uygulamaya konulmuş ve eylem planı oluşturulmuştur.

ALINACAK ÖNLEMLER

• Okulumuza girişlerde ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılacaktır.
  • Girişlerde el dezenfektanı kullanımı sağlanacaktır.
  • Zorunlu haller dışında okula ziyaretçi kabul edilmeyecektir.
  • Velilerin bahçe dışarısından öğrencileri bırakması ve alması sağlanacaktır.
  • Aile içerisinde salgın hastalık (COVID-19 vb.) belirtisi (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi) ya da tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencinin okula gönderilmemesi sağlanacaktır.
  • Okul giriş ve çıkışları önüne , okul girişi, WC önleri, koridorlara öğrencilerin bilgilenmesi için afişler asılacak
  •   Sınıflara oturma planı yapılarak her öğrencinin kendi sırasında oturması sağlanacak.
  • Binanın uygun yerlerine maske atık kutusu konulacak.
  • Öğrencilerin ve personelin kendisinde belirtiler ve/veya hastalık görüldüğünde ilgili nöbetçi öğretmen ve Müdür Yardımcısına bilgi verilecek, ilgili personel veya öğretmenin izolasyonu sağlanarak sağlık kuruluşu bilgilendirilecektir
  • Okulumuzun temizlik ve dezenfeksiyonu düzenli şekilde yapılacaktır

Süreçle ilgili okulumuz Enfeksiyon Önleme Kontrol Eylem Planı ve   Bulaş Bazlı Önlemler Eylem Planı oluşturulmuş olup uygulamaya geçilmiştir.

Enfeksiyon Önleme Kontrol Eylem Planı için tıklayınız

Bulaş Bazlı Önlemler Eylem Planı için tıklayınız